Tjänster

När du anlitar oss som din målare har du rätt att göra ROT-avdrag. Detta är en form av skattereduktion, med 30 % upp till 50 000 kr per person och år och gäller arbetskostnaden. Det gäller alltså inte material. Bor du i ett eget hus, så har du rätt att få ROT-avdrag på allt måleriarbete, både utvändigt och invändigt. Äger du en bostadsrätt, så får du avdrag för den målning som görs invändigt.

För din del så innebär det att du behöver bara betala 70 % av själva arbetskostnaden så betalar Skatteverket resten. Skulle det vara så att arbetskostnaden ligger på 100 000 kronor, så får du avdrag med 30 000 kr, vilket innebär att det du betalar blir 70 000 kr.

ROT-avdrag gäller utvändiga och invändiga arbeten så länge det är ett hus, en villa, en sommarstuga eller liknande, och invändigt om det är en bostadsrätt. Eftersom detta är en skattereduktion som gäller per individ, så kan man fördela det på flera boende så som det permanenta boendet och sommarstugan. Är ni dessutom två i hushållet, så får ni tillsammans ha upp till 100 000 kr i skattereduktion. Se bara till så att ni inte använt upp er pott på annat, så att ni överskrider denna summa.

Innan vi påbörjar arbetet så kommer du att få en offert. På denna är det specificerat med arbetskostnad som berättigar till avdrag enligt ROT. Skulle det vara så att uppdraget inne är berättigat till att få denna typ av avdrag så talar vi om det. Vi kan hjälpa dig med att se över så att allt blir korrekt och att du får rätt avdrag hos Skatteverket.

Kort fakta om ROT-avdrag och måleritjänster

• ROT-avdrag ingår i husarbete, då det heter ROT-arbete och hushållsarbete. Du som köper husarbete betalar endast en viss % av arbetskostnaden till målaren.
• Den som utför arbetet måste inneha F-skattsedel, vilket vi har.
• Den skattereduktion som görs är alltid preliminär. Det är ditt ansvar att du inte går över den totala reduktionssumman med 50 000 kr per år och person.
• ROT-avdrag omfattar tapetsering, målning, fasadtvätt samt övrigt arbete på hus, villor och sommarstugor. Det omfattar invändigt måleri i bostadsrätter.
• Du som söker skattereduktion när det gäller ROT-arbete måste vara 18 år, obegränsat skattskyldig i Sverige och du måste även äga bostaden.

Mer information hittar du på

ZENCI MALARE

husmålning, byggmålning, utomhusmålningstjänster. Du kan nå telefonnumret eller e-postadressen på min hemsida.